Jdi na obsah Jdi na menu

Bono

pb105386.jpg

Bono je shetlandský pony narozený v roce 1990.

Než přišel do naší stáje, vozil Bono, kterému tehdy říkali Princ, děti po turnajovém kolbišti.

 Obrazek

Bono se poněkud vymyká všeobecně známé představě o poníkovské tvrdohlavosti a nesnášenlivosti. Je miláčkem mnoha dětí a dospělých, nikdy nikoho nekousl, nekopl, ba ani se na lidi zle netváří. Jen pod sedlem je Bono divoch. Ne že by snad vyhazoval, nebo se pokoušel jezdce schodit, to zas ne. Ale udržet Boníka, kterému se chce utíkat, v pomalém tempu je občas náročný úkol.

V poslední době se u Bona projevují známky stáří, už prakticky nedokáže rozžvýkat seno a musíme jej krmit speciální směsí. V důsledku nějakého špatného vlivu v mládí či genetické vady nemá Bono dostatečně vyvinutou kopytní kost, což se projevuje špatným dorůstáním nepříliš kvalitní rohoviny. Díky poměrně náročné a dlouhodobé proceduře, při které pečoval o Bonova kopyta i pan Blecha zabývající se léčbou kopyt metodou pí. Strasserové, jsme v minulých letech překonali vážnější krizi. O Bonova kopyta dobře pečoval pan Langmajer a dnes si nemůžeme vynachválit Ondřeje Svobodu, který pracuje také medodou Strasserové.

 Obrazek

V poslední době převzali Bonovu práci učitele nejmenších jezdců mladší a výkonnější poníci. Bonovi ale navždy patří čestné místo v naší stáji i v srdcích jeho obdivovatelů.

Obrazek

 

Obrazek

 

Facebook

Kontakt

Věra Studená

tel: 773 141 115

stajpohoda@seznam.cz